onsdag 25 december 2013

Kryddburkar

I år bestämde vi att inte handla julklappar längre till de vuxna utan det var bara barnen som skulle få. För att inte komma helt tomhänt på julafton så gjorde jag egna julklappar till både min mamma och till min syster. Jag dekorerade några kryddburkar och sen fyllde jag två stycken med vår specialkrydda, Epiche Riche, som vi använder till när vi gör wienerschnitzel och två stycken med nasi goreng-krydda. Jag hoppades att det skulle uppskattas och det verkade som det föll i god jord. Epiche Riche tillverkas inte längre utan jag fick googlade och blanda själv och Nasi Goreng-kryddan är en blandning som min pappa blandade ihop för en evighet sen.

Burkarna stoppade jag sen ner i varsin dekorerad påse. 

Första påsen som min syster fick.Och andra påsen som min mamma fick.


Clean och simple!


Och nu till kryddburkarna. Själva burkarna köpte jag på Granit. Perfekta i storlek. Sen stansade jag ut cirklar i vaxat papper som jag fäste runt locket med snöre. 

Wienerschnitzel-kryddaNasi Goreng-krydda


Ovanpå på locken så stansade jag ut cirklar i kort och fäste sen en snöflingaTexten på etiketterna skrev jag ut från datorn och sen stansade jag ut med hjälper av Qk-dies. Jag gjorde en liten micro-tutorial på 15 sek :-)
5 kommentarer:

 1. Woww this is absolutely stunning Christtina!!
  Hugs Kristel

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Det blir vår present till det matlagningsintresserade värdparet på nyår. Och mini-tutorialen gav mig idéer om washi-tejp. God Jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh kul! Blir nyfiken på dina washi-idéer! 😊

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Men så söta de blev! Kul med så personliga påsar. Så många fina julkort du gjort. Ska bli skönt att göra lite annat än julkor nu... Ska bara städa pysselbordet först.. (Puh!)
  Hoppas du/ni haft en fin jul. Här pustas det ut idag och bara slappar nu på em med alldeles för mkt godis och soffa :-) kram

  SvaraRadera